Nieuw: Magazine Media Factbook 2024

Op reguliere basis publiceert de MMA het Magazine Media Factbook. Deze online uitgave biedt actuele feiten en cijfers over de performance van magazinemerken en toont de kracht van het mediumtype aan.

Uit de op 2 juli 2024 gepubliceerde editie blijkt dat de consumptie van magazine content nog nooit zo hoog is geweest als in de huidige tijd. Magazines zijn meer dan print alleen. Magazines zijn sterke mediamerken. Actief op diverse platformen. Het gebruik van magazinemerken is in de loop der jaren diverser en frequenter geworden. Deze tweede editie van het ‘MMA Magazine Media Factbook’, biedt actuele feiten en cijfers over de performance van magazinemerken en toont de relevantie van dit mediumtype in het huidige medialandschap.

Het factbook laat zien hoe frequent en divers het gebruik van magazinemerken is. Met ruim 9 miljoen printlezers en bijna evenveel maandelijkse digitale gebruikers, miljoenen volgers op sociale media en met de organisatie van vele drukbezochte events is het contact van de consument met magazinemerken nog nooit zo hoog geweest. Van print tot e-learning, van event tot video, van site tot podcast. Kortom: een breed scala aan kanalen waar de consument 24/7 met magazinemerken in aanraking komt.

Relevante gegevens gebundeld

Het initiatief voor het ‘MMA Magazine Media Factbook’ is ontstaan uit de wens om stakeholders, adverteerders en mediabureaus op een toegankelijke en overzichtelijke manier te voorzien van actuele (cijfermatige) informatie en inspiratie omtrent de magazinemedia branche. Om aan de behoefte van de markt tegemoet te komen is een online uitgave gecreëerd waarin – gebundelde – relevante gegevens van magazinemerken zijn verzameld. De doelstelling is informeren en inspireren. De focus ligt hierbij op magazines als sterke multimediale merken.

USP’s en inspiratie

Naast actuele cijfers en achtergrondinformatie, schenkt het ‘MMA Magazine Media Factbook’ ook aandacht aan de USP’s van magazinemerken en zijn inspirerende cases van diverse publishers opgenomen. De uitgave zal op regelmatige basis worden geactualiseerd. De uitgave kan hier in PDF gedownload worden:

Deel dit artikel