Nieuwe uitgave FIPP: The future of print

Nieuwe uitgave over de toekomst van print. Waarom print een belangrijke inkomstenstroom zal blijven voor veel mediabedrijven.

Of het nu gaat om dalende verkopen of stijgende papierprijzen, de print edities van magazines hebben de afgelopen jaren te maken gehad met tegenwind. Een nieuw rapport van FIPP beschrijft waarom print, ondanks alle obstakels, een belangrijke inkomstenstroom zal blijven voor veel mediabedrijven. De rapportage is exclusief voor FIPP leden.

De digitale uitgave ‘The Future of print’ definieert de rol van magazines in de huidige mediamix en laat zien hoe print edities geévolueerd zijn van kernplatform voor het leveren van content naar één van de vele kanalen waarmee magazines nu in contact staan met de gebruiker.

Print wordt steeds meer een premium product, waarbij het de sterke en unieke eigenschappen behoud. Print magazines kennen een hoge mate van engagement, gebaseerd op een unieke leeservaring dat zich onderscheid van digitale media.

Het rapport is hier te downloaden.

Deel dit artikel