Podcastgebruiker downloadt gemiddeld bijna 3,5 podcasts per week

De gemiddelde afspeelduur van een podcast is een half uur.

In het begin van de week worden er meer podcasts gedownload dan aan het einde van de week en in de spits zijn de meest favoriete uren om een podcast te luisteren. ‘Nieuws’ is veruit de meest populaire categorie. In het eerste kwartaal van 2022 had deze categorie een download aandeel van 37%, in het tweede kwartaal 42%. Apple Podcast en Spotify worden het meest gebruikt om podcasts te downloaden. Het overgrote deel, namelijk 90%, van de downloads vindt plaats op smartphone of tablet.

De cijfers zijn afkomstig van de NLO Podcast Standaard en geeft inzicht in de ontwikkeling van de podcastmarkt. De cijfers hebben betrekking op de eerste helft van 2022.

De rapportage is hier te downloaden.

 

 

Deel dit artikel