Sterke positie online video magazine uitgevers

DPG Media, Mediahuis en Hearst Netherlands bereiken met hun online videocontent 8,1 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder.

Het gezamenlijke bereik van de online videocontent van de 3 uitgevers is 55% van de NL bevolking 13 jaar en ouder. Dit blijkt uit de oktobercijfers van GfK GXL DAM.

Hearst Netherlands bereikt met haar online video content relatief veel vrouwen, hogere sociale klasse en jonge doelgroep (25-34 jaar). Het doelgroep profiel van online videocontent van DPG Media en Mediahuis ligt dicht bij elkaar. DPG Media is iets sterker bij 25-49 jarigen, terwijl online videocontent van Mediahuis meer door mannen wordt bekeken.

De content van zowel DPG Media als Mediahuis zijn selectief in de hoogste sociale klasses, net als die van Hearst. Er wordt relatief meer online videocontent gezien van deze publishers in de doelgroep lichte tv-kijkers. In die zin is online video op de kanalen van de Nederlandse uitgevers een goede aanvulling op een tv-plan.

Lees verder op Adformatie

Deel dit artikel