Native Advertising Trends 2018: sterke groei belang native advertising

Het belang van native advertising neemt snel toe. Native advertising bedroeg in 2017 al 31% van de advertentieinkomsten van magazine media publishers en zal naar verwachting in 2021 zijn uitgegroeid naar 46%.

In 2016 was het aandeel van native advertising nog 21%. Dit blijkt uit de jaarlijkse wereldwijde studie van het Native Advertising Institute en FIPP over native advertising in de magazine media branche. Het onderzoek is voor de derde keer uitgevoerd. 150 magazine executives van 41 landen deelden hun ervaringen met native advertising.

92% van de publishers vindt native advertising ‘Belangrijk’ tot ‘Zeer belangrijk’ voor hun bedrijf. 55% verkopen het inmiddels al en nog eens 39% denkt dat zij dit (zeer) waarschijnlijk ook zullen gaan doen in de toekomst. 86% levert geschreven content, 68% levert video content en 50% biedt multi-media storytelling aan.

Meer informatie is hier te vinden.

Download de rapportage.

 

 

 

Deel dit artikel