Informatiebijeenkomst Nationaal Media Onderzoek

De Magazine Media Associatie organiseert op 6 februari 2024 exclusief voor haar leden een informatiebijeenkomst over het Nationaal Media Onderzoek (NMO).

De Magazine Media Associatie (MMA) behartigt voor haar leden de belangen in het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Onder de noemer ‘NMO Lezen’ en ‘NMO Online’ meet en rapporteert het NMO het bereik van print magazines en het bereik van hun website- en appbezoek voor de aangesloten leden.

Naast het bekende print bereiksonderzoek speelt NMO Online een steeds belangrijkere rol binnen het NMO-onderzoeksdesign voor de MMA-leden. De online bereikscijfers worden zowel los gepubliceerd als geïntegreerd in andere NMO-bereiksdatasets zoals in ‘NPMM-DGM-2023-I’. Dat onderzoek staat ook bekend als ‘Mediamerken’. In deze rapportage is het gecombineerde bereik opgenomen van magazine mediamerken die zowel in print als online verschijnen.

Het mag duidelijk zijn: er zijn veel ontwikkelingen binnen het NMO en het is voor alle MMA-leden van belang om daarvan op de hoogte te zijn. MMA en NMO organiseren daarom gezamenlijk een informatiesessie waarin we alles vertellen over de verschillende bereiksonderzoeken van NMO en waarin we inzoomen op wat er allemaal mogelijk is met de data. Bovendien willen we alle vragen beantwoorden.

Graag nodigen we alle MMA-leden uit voor dit exclusieve bijeenkomst over het Nationaal Media Onderzoek op dinsdagmiddag 6 februari a.s.

Programma
Frans Kok (directeur communicatie NMO) en Patricia Sonius (directeur onderzoek NMO) geven een presentatie over alle ins en outs van de NMO-onderzoeken Lezen en Online. Ilana Leih (hoofd communications consulting Dentsu) informeert ons over de inzet en het belang van de NMO-data bij mediabureaus. De bijeenkomst zal worden afgesloten met een discussie over belang van de bereiksonderzoeken voor de MMA-leden. Deze discussie zal worden geleid door MMA-voorzitter Erwin van Luit.

Datum en tijd
De NMO-infosessie vindt plaats op dinsdagmiddag 6 februari 2024. De ontvangst is vanaf 14.30 uur. De sessie start om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Aansluitend is er een borrel om met elkaar na te praten.

Locatie

House of Watt

James Wattstraat 73

1097 DL Amsterdam

www.houseofwatt.nl/contact

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@mma.nl. Je hebt tot 26 januari a.s. om je aan te melden. Heb je al een brandende vraag? Die kun je ook alvast doorsturen via voornoemd e-mailadres. Tijdens de bijeenkomst is er natuurlijk ook de mogelijkheid om vragen te stellen. De infosessie is vanzelfsprekend ook voor jouw collega’s toegankelijk, dus stuur deze uitnodiging gerust door naar andere geïnteresseerden.

Deel dit artikel