Vernieuwde Mercurs terug in 2024

Magazine mediamerken stippelen toekomstbestendige koers uit.

Dit jaar zijn de traditionele Mercurs prijzen, die sinds 1998 jaarlijks in december worden toegekend aan de Nederlandse magazinebranche, niet uitgereikt. “De ontwikkelingen in de sector om vragen om andere vakprijzen. Magazines bouwen zich uit tot mediamerken”, aldus MMA-voorzitter Erwin van Luit tijdens het MMA MAG DINER op 14 december jl. in Huis ter Duin in Noordwijk.

“De magazinebranche transformeert en daar horen nieuwe prijzen en een ander soort prijsuitreiking bij”, zegt Van Luit. “We moeten als sector de koers voor vernieuwing uitstippelen om zo een toekomstbestendige sector te creëren. Daarbij is innovatie de kern: digitalisering en nieuwe verdienmodellen. De strategie van de MMA is gericht op samenwerking tussen onze leden. Wij geloven niet in concurrentie”, aldus Van Luit.

Hoe de Mercurs in 2024 terugkeren, wordt later bekendgemaakt.

Deel dit artikel