SVDJ opent aanvraagrondes twee subsidieprogramma’s onderzoeksjournalistiek

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek opent op 23 oktober een nieuwe aanvraagronde voor twee subsidieprogramma’s ter ondersteuning van onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Tot en met 20 november 2023 hebben journalistieke organisaties de kans om aanvragen in te dienen binnen de regeling ‘Ruimte voor Onderzoeksjournalistiek’ en ‘Verduurzaming Onderzoeksjournalistieke Organisaties’:

  • Het subsidieprogramma ‘Ruimte voor Onderzoeksjournalistiek’ is gericht op organisaties, zowel publiek als privaat, die ervaring willen opdoen met onderzoeksjournalistiek of willen ontdekken hoe ze onderzoeksjournalistiek een structurele plek kunnen geven binnen de organisatie. Er is hier komend jaar € 624.000 voor beschikbaar. Ook nichemedia, magazines en vakbladen komen dit jaar in aanmerking.
  • Het subsidieprogramma ‘Verduurzaming van Onderzoeksjournalistieke Organisaties’ richt zich specifiek op Nederlandse onderzoeksjournalistieke organisaties. Door deelname aan dit subsidieprogramma krijgen deze organisaties de kans om te groeien en zich duurzaam te ontwikkelen. Redacties kunnen maximaal € 260.000 subsidie aanvragen voor twee jaar. Er is in totaal € 2,08 miljoen beschikbaar binnen dit programma.

Meer informatie over de programma’s is hier te vinden.

Bij vragen over de subsidiemogelijkheden kan er contact opgenomen worden met Steffan Konings (coördinator Verdieping): tijdens kantooruren op 070 361 7111 of via steffankonings@svdj.nl.

Deel dit artikel