MERCURS 2022: DIT ZIJN DE NOMINATIES

De Mercurs-jury, onder leiding van Arno Kantelberg, heeft de nominaties en winnaars voor de Mercurs 2022 vastgesteld. In de 24e editie van deze prijsuitreiking kon er voor drie categorieën worden ingezonden: Artdirection, Reportage en Magazinemerk van het Jaar.

Dit jaar kon de jury maximaal drie nominaties per categorie vaststellen. Nieuw is ook dat de genomineerde cases van Reportage en Magazinemerk inhoudelijk zullen worden gepresenteerd tijdens de Mag Inspiration Day, een grootschalig evenement voor magazinemakers. Het genomineerde werk van de categorie Artdirection is daar ook te zien.

De feestelijke bekendmaking van de Mercur winnaars 2022 vormt het slot van de Mag Inspiration Day op vrijdag 4 november a.s. in B.Amsterdam.


NOMINATIES MERCURS 2022 (in alfabetische volgorde)

Mercur Artdirection van het Jaar
Feyenoord Magazine – Feyenoord Rotterdam
Happinez – WPG Media
MEZZA – DPG Media

Mercur Reportage van het Jaar
‘Het licht ging meteen uit’ – PS de Week (DPG Media)
Van Armoede – Vrij Nederland (WPG Media)
Je kunt het maar één keer doen – Volkskrant Magazine (DPG Media)

Mercur Magazinemerk van het Jaar
Margriet – DPG Media
Winq – Winq Media
Zo Zit Dat – DPG Media

Jury Mercurs 2022, v.l.n.r.: Nick Kivits, Folkert Langeveld, Swan Lian Kwee, voorzitter Arno Kantelberg, Esther Goedegebuure, Steven Flipse, Christel Teeuwen – Van der Pol en jurysecretaris Harriët Schrier.

Jurering Mercurs 2022

Dit jaar kon de jury maximaal drie nominaties per categorie vaststellen. Nieuw is ook dat de genomineerde cases van Reportage en Magazinemerk inhoudelijk zullen worden gepresenteerd tijdens de Mag Inspiration Day, een grootschalig evenement voor magazinemakers. Het genomineerde werk van de categorie Artdirection is daar ook te zien.

De feestelijke bekendmaking van de Mercur winnaars 2022 vormt het slot van de Mag Inspiration Day op vrijdag 4 november a.s. in B.Amsterdam.

Uitreiking MERCURS 2022 tijdens Mag Inspiration Day

Vrijdag 4 november a.s. vindt de derde editie van de Mag Inspiration Day plaats in B.Amsterdam, georganiseerd door de Magazine Media Associatie (MMA) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Magazinemakers worden tijdens de Mag Inspiration Day bijgepraat over de nieuwste mediatrends, kunnen netwerken en zich laten inspireren door buitenlandse topsprekers, zoals onder andere Marie-Pierre Lannelongue van Le Monde en Nicholas Blechmancreative director The New Yorker, en deelnemen aan parallelsessies over diverse media-onderwerpen.
De dag zal rond 15.00 uur worden afgesloten met de feestelijke uitreiking van de Mercurs. Prijsuitreikers zijn Mercurs juryvoorzitter Arno Kantelberg en columnist Marcel van Roosmalen. Uiteraard is er een borrel aan het einde van de dag.

Tickets voor de uitreiking & de Mag Inspiration Day
Kaarten voor het bijwonen van de Mercurs uitreiking, als onderdeel van de Mag Inspiration Day, zijn hier te bestellen. Kaarten zijn beschikbaar vanaf € 65,-.

Deel dit artikel