Sprekers Mag Inspiration Day bekend & tickets NU beschikbaar!

Vrijdag 4 november a.s. vindt de derde editie van de Mag Inspiration Day plaats in B.Amsterdam, een grootschalig evenement voor magazinemakers. De organisatie is in handen van de Magazine Media Associatie (MMA) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Deze samenwerking is opgezet om mediaprofessionals de gelegenheid te bieden een dag lang kennis en inspiratie op te doen over de magazinebranche.​

Magazinemakers worden tijdens de Mag Inspiration Day bijgepraat over de nieuwste mediatrends, kunnen netwerken en zich laten inspireren door buitenlandse topsprekers, zoals onder andere Marie-Pierre Lannelongue van Le Monde en Nicholas Blechman, creative director The New Yorker.

Ook het Nederlandse medialandschap komt uitgebreid aan bod. Onder meer Cécile Koekkoek van de Volkskrant en Saskia Smith en Martine de Vente van het 360-graden mediamerk Tis hier geen Hotel maken hun opwachting. Rob Goossens (Veronica Superguide/RTL Boulevard) wordt geïnterviewd door Villamedia-hoofredacteur Chris Helt en Jip van den Toorn (illustrator o.a. de Volkskrant) wordt het vuur aan de schenen gelegd door journalist Milou Deelen. Maya Nora Saaid vertelt wat TikTok journalistiek is en Marieke van de Rakt van bureau Yoast leert hoe je zorgt dat Google meer bezoekers naar je site stuurt. Ook de drie genomineerden voor de Mercur Reportage van het Jaar en Mercur Magazinemerk van het Jaar presenteren hun succesvolle cases. De genomineerden voor Artdirection van het Jaar worden op de locatie tentoongesteld.

De dag zal worden afgesloten met de feestelijke uitreiking van de Mercurs in de categorieën Artdirection, Reportage en Magazinemerk van het Jaar. Prijsuitreikers zijn Mercurs juryvoorzitter Arno Kantelberg en columnist Marcel van Roosmalen. Uiteraard is er een borrel aan het einde van de dag. Dagvoorzitter is Debby Gerritsen.

De online kaartverkoop start vandaag. De toegangsprijs voor de Mag Inspiration Day is € 65,- voor leden van de MMA of de NVJ en € 115,- voor niet-leden. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw & servicekosten.

TICKETS MID2022

Deel dit artikel