Zend nú je Mercur Artdirection in

Mercurs-jurylid Swan Lian Kwee: “Ik laat me graag verrassen door de Mercur artdirection-inzendingen”

Welke artdirection wint 4 november a.s. tijdens de Mag Inspiration Day, de Mercur Artdirection van het Jaar? Inzenden kan nog tot 15 september a.s op mercurs.nl. Print én digitale uitingen zijn van harte welkom. Laat al dat mooie, creatieve en slimme werk zien aan de Mercurs-jury. Onder andere jurylid en artdirector Swan Lian Kwee zit er klaar voor.

“Nu het tijdschriftenlandschap zo aan het veranderen is, verwacht ik buitengewone nieuwe invalshoeken, onderwerpen en visueel sterke uitingen te zien die uitzonderlijk zijn in print en niet toegankelijk zijn online. Papier heeft nog altijd een aantrekkelijke kwaliteit die, wanneer gecombineerd met een geweldig ontwerp, een energie kan opwekken die in een online vormgeving ontbreekt. Tegelijkertijd ben ik erg nieuwsgierig naar de mogelijkheden van online omdat het heel andere kaders met zich meebrengt die minstens net zo interessant zijn.

Een verhaal vertellen

Elke foto, en elke (web)pagina waar we door omringd worden, dient een doel. Functioneel of emotioneel, in elk geval moet het een boodschap overbrengen, een verhaal vertellen en de lezer aangenaam verrassen. Ik laat me dan ook graag verrassen door alle print én digitale inzendingen in deze categorie. Succes met je deadline!”

Criteria

Voor de toekenning van deze Mercur is de artdirection van een magazine (in geprinte en/of digitale vorm) van onderscheidend hoog niveau. Denk daarbij aan een originele, creatieve en impactvolle bijdrage van de vormgeving aan het magazinemerk. Met een excellent gebruik van beeld en typografie, inspirerend voor het vak, van een hoog ambitieniveau en uiteraard passend bij de doelgroep. Stuur uiterlijk 15 september in via mercurs.nl.

Deel dit artikel