Mercur Magazinemerk winnen?

Juryvoorzitter Arno Kantelberg: “Grote én kleine inspirerende titels hebben evenveel kans op een Mercur Magazinemerk van het Jaar.”

Op 4 november a.s. worden de Mercurs uitgereikt, tijdens de Mag Inspiration Day. Het beste, creatiefste en meest innovatieve magazinemerk ontvangt de Mercur Magazinemerk van het Jaar. Mercurs juryvoorzitter Arno Kantelberg roept grote én kleine titels op in te zenden.

Arno Kantelberg: “Iedereen moet nu even opletten, want ik wil het misverstand uit de wereld helpen dat de verkiezing van Mercur Magazinemerk van het Jaar alleen is bedoeld voor grote merken als Libelle of LINDA. Dat is zeker niet zo, ook kleinere titels komen hiervoor in aanmerking. Als ze maar voldoen aan de criteria.

Een merk kan general of special interest zijn, dat is om het even. Als er maar sprake is van een onderscheidende prestatie op zowel redactioneel als commercieel terrein. Waar wij als jury op gaan letten, is uiteraard op de kwaliteit van de uitvoering, dat spreekt voor zich. Maar er zijn bonuspunten te verdienen voor merken die innovatieve en creatieve bravoure laten zien. Het magazinemerk dat het meest inspireert, gaat er met de hoofdprijs vandoor.”

Een inzending voor de Mercur Magazinemerk, Mercur Artdirection of Mercur Reportage van het Jaar, is meer dan welkom op mercurs.nl. Maar let op: 15 september is de deadline en er geldt een maximum van een inzending per titel.

Inzenden Mecur Magazinemerk

Uitreiking Mercurs 2022

De Mercurs worden dit jaar voor de 24e keer uitgereikt, op vrijdagmiddag 4 november 2022 als afsluiting van de Mag Inspiration Day in B.Amsterdam. Tijdens de derde editie van dit event voor magazinemakers, georganiseerd door de Magazine Media Associatie (MMA) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), vormen de genomineerde Mercur-cases en een expositie onderdeel van het dagprogramma. De drie Mercurs die dit jaar worden toegekend sluiten naadloos aan bij de bezoekers (redacteuren en vormgevers) van de Mag Inspiration Day.

Deel dit artikel