Acceptgiro verdwijnt definitief in juni 2023

Betalen met een acceptgiro is over ruim een jaar niet meer mogelijk. Het bekende gele papieren strookje verdwijnt. Currence, het bedrijf achter de acceptgiro, stopt met de papieren betaalmethode vanaf 1 juni 2023. Het gebruik van de acceptgiro loopt snel terug. Het bedrijf heeft daarom in overleg met de banken dit besluit genomen.

Steeds meer organisaties maken gebruik van andere betaalmethodes, zoals automatische incasso’s, betaallinks of betaalinstructies op schrift. Consumenten maken al jaren veel gebruik van internetbankieren en mobiel bankieren. De acceptgiro is het voorgedrukte papieren betaalformulier dat bedrijven en organisaties meesturen bij een factuur. Grotere banken hebben eigen overboekingsformulieren. Via deze formulieren kunnen klanten geld over blijven maken via papier. De formulieren zijn bij de bank aan te vragen.

Deel dit artikel