Hearst en Conde Nast trekken zich terug uit Rusland

Twee grote, Amerikaanse, uitgevers van magazines trekken zich terug uit Rusland. Hearst en Conde Nast beëindigen samenwerkingen en stoppen ook met een aantal licenties bij Russische partijen.

Conde Nast gaat daarbij het verst. Zij stoppen voorlopig alle activiteiten in Rusland. Redenen zijn vanzelfsprekend de Russische inval in Oekraïne, maar ook de daarop volgende maatregelen in Rusland zelf waar de media monddood worden gemaakt. Conde Nast is onder meer uitgever van Vogue en Vanity Fair.

Hearst heeft besloten de samenwerking met twee Russische partijen te beëindigen: Shkulev Media dat Elle Russia uitgeeft kan doorgaan met het onder eigen beheer uitgeven van die titel, terwijl Fashion Press dat onder meer Esquire, Harper’s Bazaar, Good Housekeeping, Cosmopolitan en Men’s Health in Rusland uitgeeft de licenties daarvoor kwijtraakt.

De twee uitgeverijen volgen andere partijen, zoals Warner Media, BBC en natuurlijk de Moscow Times, die ook allemaal hebben besloten de werkzaamheden in Rusland op te schorten of zelfs te beëindigen.

Bron: inct.nl – platform voor uitgeefexperts

Deel dit artikel