Vraag nu Thuiskopievergoeding aan

Als uitgever van consumentenmagazines heb je recht op Thuiskopievergoeding. Je kunt hier tot 4 maart a.s. aanspraak op maken door je omzet over 2020 door te geven aan Stichting PRO.

De omzet geef je door via de daarvoor bestemde webportal. In de FAQ van Stichting PRO staat beschreven welke titels en omzet je wel en niet op kunt geven.

Over Thuiskopievergoeding

Stichting de Thuiskopie incasseert sinds 1991 vergoedingen voor kopieën die consumenten maken op voorwerpen waarop of waarmee gekopieerd kan worden. Stichting de Thuiskopie int deze heffing en zorgt ervoor dat dit op de juiste plek terecht komt. Stichting PRO ontvangt het ‘uitgeversaandeel’ wat zij verdelen onder uitgevers. Sommige apparaten lenen zich er namelijk voor om gepubliceerd werk te kopiëren (denk aan magazines, kranten, websites, e.d.). Als uitgever kun je daarom ook een gedeelte van dit thuiskopiegeld ontvangen.

Infographic: waar komt dat geld vandaan?

Via de stichting PRO kun je als uitgever vergoedingen ontvangen, waaronder een leenrechtvergoeding, een reprorechtvergoeding, een thuiskopievergoeding en/of een readervergoeding. Bekijk in één oogopslag of je alle vergoedingen ontvangt waar je recht op hebt via de nieuwe infographic:

Deel dit artikel