Aangescherpte Code Postfilter

Vanaf donderdag 1 april 2021 geldt in heel Nederland de nieuwe Code Postfilter. 

Deze update biedt afzenders van geadresseerde reclamepost duidelijkere richtlijnen en maakt het voor consumenten makkelijker om aan te geven welke post ze wel en niet willen ontvangen. Verzenders van ongevraagde geadresseerde reclamepost zijn vanaf 1 april verplicht om op hun post te vermelden hoe ontvangers zich ervoor kunnen afmelden.

De Code Postfilter is herzien op basis van feedback van consumenten. Nederlandse organisaties zijn verplicht om de Postfilter-inschrijvingen van consumenten te respecteren. De Stichting Reclame Code ziet toe op naleving en ontvangt ook mogelijke klachten van consumenten. De Code gaat alleen over geadresseerde reclamepost, niet over ongeadresseerde reclamefolders.

Bekijk de code voor het gebruik van Postfilter 2021 op de website van Stichting Reclame Code.

 

 

Deel dit artikel