VACATURE: Programmamanager bij de Mediafederatie

Voor de Mediafederatie Academy, hét professionaliserings- en netwerkplatform voor de uitgeefbranche, is de Mediafederatie op zoek naar een ervaren programmamanager.

De Mediafederatie, gevestigd in Amsterdam, is de vereniging van brancheorganisaties voor mediabedrijven en uitgeverijen in Nederland. In de belangenbehartiging richt de Mediafederatie zich op de door brancheorganisaties gedeelde thema’s. Daarnaast vormt de Mediafederatie voor haar leden en hun achterban een platform voor kennisdeling en innovatie.

Onderdeel van de Mediafederatie is de Mediafederatie Academy: hét professionaliserings- en netwerkplatform voor de uitgeefbranche. De Academy ondersteunt ondernemingen bij hun transitie tot multimediaondernemingen door middel van het delen van kennis en best practises.

De Academy voorziet in specifieke programma’s die zich voornamelijk richten op:

  • digitale transitie in de uitgeefmediasector;
  • versterking en professionalisering van de uitgeefindustrie;
  • kennis- en ervaringsdeling over met name digitale topics voor (operationeel) management en directies;
  • het zijn van een platform voor talent;
  • vergroting van de exposure van de Mediafederatie bij leden en daarbuiten.

Voor de Mediafederatie Academy zoeken wij per direct kandidaten voor de dynamische en uitdagende functie van:

PROGRAMMAMANAGER (freelance)

Wat vragen we?

  • Je hebt ervaring met programma-ontwikkeling op de aangegeven gebieden en kennis van en concrete ervaring met zowel het inhoudelijk conceptualiseren als het organiseren van (digitale) masterclasses, workshops en hybride bijeenkomsten.
  • Je beschikt over up to date kennis van (relevante ontwikkelingen die impact hebben op) de dynamiek in (B2C/B2B) uitgeefmarkten, business- en verdienmodellen, portfolio’s, organisatie, werkprocessen en functies.
  • Je bent- bij voorkeur – bekend met de uitgeefmediasector en beschikt over een breed netwerk in uitgeefmediabedrijven.

Wat is de werkomgeving?

De programmamanager ontwikkelt de inhoud van het volledige programma-aanbod van de Academy en voert deze operationeel uit. De programma’s dragen bij aan kennisontwikkeling, innovatie en professionaliteit van de mediasector en zijn gericht op de digitale transitie van de sector op operationeel-strategisch niveau. De programma’s worden concreet vormgegeven via online masterclasses, workshops en hybride bijeenkomsten. Het gaat om circa 10 sessies op jaarbasis. De Programmamanager werkt (waar nodig) samen met externe opleidingspartners en stuurt functioneel een (freelance) programma-coördinator aan. De Programmamanager is resultaatverantwoordelijk en legt verantwoording af aan de directeur van de Mediafederatie. Vanwege het flexibele karakter van de werkzaamheden is gekozen voor een freelance constructie. De uren-inzet en bijbehorende financiële vergoeding wordt per programma en/of bijeenkomst bepaald.

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Nineke van Dalen, directeur de Mediafederatie Academy (n.vandalen@vakenwetenschap.nl of 06-22448783) of met Peter Stadhouders, directeur de Mediafederatie (p.stadhouders@mediafederatie.nl of 06-53311039).

Kijk voor meer informatie over het werk van de Mediafederatie op www.mediafederatie.nl

Deel dit artikel