Steve Goodman, Group M: “ We moeten opnieuw de balans vinden tussen digitale en gevestigde media”

Interessant interview met Steve Goodman (Group M) door onze Belgische collega’s van Magazine Media. Steve Goodman stelt dat de switch van traditionele naar digitale media te ver is doorgeslagen. Hij pleit voor een terugkeer naar de gevestigde media.

Volgens Goodman dient de balans tussen gevestigde media en digitale media opnieuw gevonden te worden. Waarom print in die zoektocht naar dat nieuwe evenwicht opnieuw aan belang wint, heeft te maken met het feit dat magazines het lezerspubliek zeer na aan het hart liggen. Wie ze leest, voelt zich echt betrokken. Dat is bij het digitale niet het geval, daar gaat het meer om reach. Daar komt nog bovenop dat uit heel wat research blijkt dat de printoplage achteruit gaat, maar dat de voetafdruk van magazines dankzij het digitale wel steeds groter wordt. We zijn dus volop met onze klanten aan het bekijken hoe print opnieuw zijn deel van de koek kan krijgen.

Het hele interview is hier te lezen.

Steve Goodman spreekt over dit onderwerp tijdens het MAGnify event op 4 oktober a.s.. MMA- leden kunnen tegen gereduceerd tarief aan het event deelnemen. Inschrijven kan hier en geef aan dat je member van WE Media bent.

Deel dit artikel