Accountantsprocedure oplagecijfers aangepast

Het Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) heeft de accountantsprocedure voor de registratie van de oplagecijfers (print) aangepast.

Voorheen was er de verplichting om ieder jaar een accountantscontrole door een externe RA/AA accountant op de aangeleverde cijfers te laten uitvoeren. De laatste oplagecertificering is uitgevoerd over de oplagecijfers 2015. NOM heeft nu  besloten om één keer per drie jaar een certificering uit te laten voeren op de print oplage jaarcijfers. De eerstvolgende certificeringsronde van oplagecijfers zal dus plaatsvinden na 2018. De uitgever dient hiervoor zelf een externe RA/AA accountant aan te stellen. NOM blijft wel elk kwartaal de publisher statements controleren. Bij gerede twijfel kan door NOM alsnog een review/extra controle ingesteld worden.

Deel dit artikel