Verkiezingen vrouwen

Vrouwenbladen spelen in op verkiezingen

Libelle en Cosmopolitan praten achterban bij.

De verkiezingen naderen en een tweetal vrouwenbladen grijpen dit aan om hun lezeressen te informeren. Cosmolopolitan (Hearst Netherlands) wil ‘jonge vrouwen helpen hun weg te vinden in de politieke jungle’, Libelle (Sanoma) zoomt in op de vrouwelijke politici.

Cosmopolitan

Cosmopolitan lanceert een Verkiezingstoolkit met een chatbot én een videoserie met 6 lijsttrekkers waaronder Rutte, Asscher en Klaver. De toolkit bestaat uit een chatbot, een politiek digitaal channel, een ‘Little Girls’ videoserie van de lijsttrekkers en een explainer video. In deze 2 minuten durende video wordt helder uitgelegd hoe de Tweede Kamerverkiezingen werken en wat de Tweede Kamer nu eigenlijk doet. Ook start Cosmopolitan vandaag met de eerste in een reeks ‘How to vote’-artikelen.

Libelle

Het blad Libelle (Sanoma) organiseert een ‘Nieuwscafé’ dat duidelijkheid moet brengen waar de vrouwelijke politici voor staan tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. In het Libelle Nieuwscafé zijn maar liefst elf vooraanstaande vrouwen van verschillende politieke kleur te gast. Net als altijd bij de Nieuwscafés kunnen Libelle-lezeressen hun vragen stellen. Gespreksleider is Libelle’s columniste Ebru Umar.

Verkiezingen_vrouwenbladen

Op de website van INCT, het platform voor uitgeefexperts, is het hele bericht te lezen.

Deel dit artikel