MERCURS 2016 - Mercur d'Or LOF-prijs Blendle

Blendle schenkt geldprijs Mercur d’Or/LOF-prijs voor Magazines aan De Coöperatie

Afgelopen december is de Mercur d’Or/LOF-prijs voor Magazines niet aan een persoon of een magazine, maar aan Blendle toegekend.

Een behoorlijk opzienbarende erkenning voor de revolutie van de online kiosk die Blendle mogelijk maakt. Aan de speciale Mercur-prijs is een geldbedrag gekoppeld van € 5.000.

Deze week liet Blendle weten het prijzengeld aan De Coöperatie te schenken. De Coöperatie heeft op haar beurt besloten om het bedrag in het Matchingfonds De Coöperatie te stoppen.

 

Matchingfonds

 

De Coöperatie start daar een domein Journalistiek en Media dat journalistieke producties over journalistiek kan steunen. Hiermee komt het bedrag niet alleen ten goede aan de journalistiek maar ook weer terug bij de belangrijkste mensen van de journalistiek, de journalisten.

De Magazine Media Associatie (MMA) organiseert ieder jaar de MERCURS, met als hoogtepunt van dit event de uitreiking van dé vak prijzen voor de Magazine Media. De Mercurs worden uitgereikt aan personen, magazines en/of innovaties die zich in het afgelopen jaar verdienstelijk hebben gemaakt in de magazine-uitgeverijsector. De Mercurs worden sinds 1998 uitgereikt.

Meer informatie over de Mercurs

Deel dit artikel