MERCURS 2016

MERCURS 2016: INSCHRIJVING GEOPEND!

De 19e uitreiking van de Mercurs is een lofzang aan het vak. Onder het thema ‘Ode aan de Makers’ worden op donderdagavond 15 december dé prijzen voor de magazine media branche uitgereikt in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Vanaf vandaag is de inschrijving voor de Mercurs 2016 geopend.

Op www.mercurs.nl zijn de criteria, de voorwaarden en de inschrijfformulieren te vinden. De deadline voor deelname is 23 september a.s. De nominaties worden 28 oktober bekend gemaakt. Tijdens de uitreiking in december staan de makers in de spotlights. En met ‘makers’ bedoelen we de volle breedte van het vak. Redacteuren, vormgevers, (online) marketeers, uitgevers en alle andere makers die met hun enthousiasme en vakmanschap de cadeautjes voor de consument maken. In totaal zullen er 11 Mercurs worden uitgereikt.

Mercurs 2016

Nieuw: Mercur Mediamerk van het Jaar

Dit jaar zijn de categorieën verder aangescherpt én er is een nieuwe prijs: de Mercur Mediamerk van het Jaar. Harriët Schrier, directeur van initiatiefnemer Magazine Media Associatie (MMA): “Deze nieuwe categorie geeft de tijdgeest aan. Het draait allang niet meer alleen om magazines, de kracht van de crossmediale aanpak wordt beloond met deze Mercur. Om goed aan te sluiten bij de snelle ontwikkelingen in de branche zijn ook de criteria van de andere categorieën onder de loep genomen en aangepast. Events, apps en (online) retail vallen in de prijzen in de categorie Merkinnovatie van het Jaar. Natuurlijk verliezen we de printmagazines niet uit het oog, daarom is er nog steeds de felbegeerde Mercur Magazine van het Jaar. Hierbij staan creativiteit en effectiviteit centraal. De opvallendste smaakmakers uit het vak worden beloond met de Mercur Hoofdredacteur van het Jaar en voor de tweede keer reiken we samen met het LOF-fonds de Mercur BeLOFte van het Jaar uit aan een jong talent.”

De elf categorieën:
· Mercur Mediamerk van het Jaar
· Mercur Magazine van het Jaar
· Mercur Hoofdredacteur van het Jaar
· Mercur Merkinnovatie van het Jaar
· Mercur Lancering van het Jaar
· Mercur Artdirection van het Jaar
· Mercur Marketingactie van het Jaar
· Mercur Reportage van het Jaar
· Mercur BeLOFte van het Jaar
· Mercur d’Or/LOF-prijs voor Magazines
· Mercur Tijdschriftenretailer van het Jaar

Meer informatie is te vinden op www.mercurs.nl.

Deel dit artikel