Google

Europese Commissie tikt Google weer op de vingers

Internetgigant Google stelt ten onrechte beperkingen aan het gebruik van zijn advertentieplatform Adsense for Search, om zo zijn positie als marktleider te behouden. Dat stelt de Europese Commissie in een brief waarin het de grootste zoekmachine ter wereld beschuldigt van machtsmisbruik.

Volgens de Commissie geeft Google concurrenten al sinds 2006 te weinig kans om advertenties te tonen via Adsense for Search, waarbij websites de zoekbalk van Google op hun eigen pagina’s kunnen gebruiken. Dat is in strijd met EU-voorschriften. Google heeft tien weken om te reageren op de beschuldigingen. Het is de derde keer in twee jaar dat de Europese Commissie Google officieel op de vingers tikt. Eerder werd het internetbedrijf al beschuldigd omdat zijn Shopping-tak en het mobiele besturingssysteem Android, waarbinnen eigen applicaties voorgetrokken zouden worden.

Deel dit artikel