Nationale Coverdag

‘Gebreide’ Donald Duck wint Cover van het Jaar Award 2015

Op de Nationale Coverdag, dinsdag 17 mei, is de Cover van het Jaar Award gewonnen door het magazine Donald Duck. Dit grootste mannenblad van Nederland won de coverprijs met een ‘gebreide’ cover. Art Director van het magazine, Ellen Hagenaars, nam de award in ontvangst.

Donald DuckVoor de Cover van het Jaar waren in totaal 13 covers ingestuurd. De jury, bestaande uit Iebele van der Meulen (hoofdredacteur specials van LINDA.), Paul van Riessen (adjunct-hoofdredacteur van Quote), Barbara van Beukering ( hoofdredacteur PAPER) en juryvoorzitter Sjaak Hoogkamer (hoofdredacteur MarketingTribune) kozen uiteindelijk 5 genomineerden. Deze covers van Esquire, FD persoonlijk, New Scientist, Quote en Donald Duck werden vervolgens online geplaatst voor de publieksjury. Het publiek kon door middel van een internetstemming uit deze nominaties haar winnaar kiezen. Donald Duck won met ruim 1.000 stemmen.

De Cover van het Jaar is een initiatief van de organisatie van de Nationale Coverdag en BBP Media.

Deel dit artikel