Mediamonitor 2018: licht herstel voor meeste magazines

Het Commissariaat voor de Media publiceert jaarlijks haar onderzoek naar de stand van zaken in media. Belangrijkste conclusie voor magazines: na jaren van teruggang is er nu sprake van licht herstel.

Al zo’n 15 jaar lang brengt de Mediamonitor trends en ontwikkelingen in kaart van de Nederlandse mediamarkten. De monitor is dit jaar voor het eerst gecombineerd met de Reuters Digital News Report over het nieuwsgebruik in Nederland. Het rapport laat zien dat er grote veranderingen plaatsvinden binnen de Nederlandse mediamarkten. Belangrijke conclusies zijn dat Nederlanders een groot vertrouwen hebben in nieuwsmedia en dat er weinig zorgen bestaan over nepnieuws. Verder wordt het Nederlandse medialandschap gekenmerkt door toenemende mediaconcentraties.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de website van Commissariaat voor de Media.

Download hier de rapportage.

Deel dit artikel