MMA Hackathon 2018

Nieuw: MMA Hackathon

MMA leden kunnen hun case inbrengen voor een innovatieve en creatieve oplossing of frisse nieuwe ideeën!

Magazine mediabedrijven beschikken over fantastische content en gebruiken steeds meer data om hun lezers en adverteerders optimaal te bedienen. Welke nieuwe mogelijkheden bieden deze informatiebronnen nog meer? De Magazine Media Associatie (MMA) organiseert op vrijdag 20 april en zaterdag 21 april 2018 voor de eerste keer een Hackathon. Verschillende multidisciplinair samengestelde teams gaan dan 48 uur aaneengesloten aan de slag met data en content om verschillende uitdagingen van uitgeverijen te tackelen en met frisse vernieuwende ideeën te komen. Deze Hackathon wordt exclusief voor de MMA-leden georganiseerd en zal op professionele wijze worden begeleid. Ieder lidbedrijf wordt van harte uitgenodigd om actief deel te nemen.

Wat is een Hackathon?
Een hackathon bestaat uit een workshopachtige activiteit waarin in kleine groepjes creatieve oplossingen voor alledaagse problemen worden bedacht én uitgewerkt. Het resultaat is bijvoorbeeld een prototype, een proefmodel van een apparaatje, een gereedschap of een oplossing die bestaat uit een computerprogramma (App). Doordat de samenstelling van elke groep zeer divers is (ontwikkelaars, designers, marketeers, dataspecialisten en business strategen) wordt het onderwerp van alle kanten belicht waardoor de kans op goede oplossingen wordt vergroot.

Hoe kan worden deelgenomen?
MMA-lidbedrijven kunnen deelnemen aan de Hackathon door een case in te brengen. Dit mag een probleem zijn waarvoor zij een oplossing zoeken of een gebied waarbinnen zij frisse nieuwe ideeën willen ontdekken. Tijdens de Hackathon wordt twee dagen intensief met een team gewerkt aan het ontwerpen, bouwen, valideren en testen van een proefmodel die op de laatste dag aan het publiek en een vakjury wordt gepresenteerd. Belangrijk is dat het team ook de beoogde doelgroep segmenten in kaart brengt en de hack daar valideert. De focus ligt op probleemstellingen waarvoor de oplossing (de hack) door meerdere MMA leden gebruikt kan gaan worden.

Hoe is de aanmeldprocedure?
Via het retourneren van het deelnameformulier aan info@mma.nl kan een case (of meer) worden ingediend. Ter verduidelijking vind je hier twee voorbeeldcases. Aanmelden kan tot en met vrijdag 2 maart 2018. De cases zullen na inzending worden beoordeeld door MMA-bestuursleden Cor Jan Willig en Barent Momma en NUV senior adviseur digitalisering en innovatie Jasper Baggerman. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit en ambitieniveau van de case, plus de samenstelling van het team en de beschikbare (data)bronnen. De Hackathon kan maximaal 10 teams accommoderen. Een team bestaat uit ongeveer 5 personen. Uiterlijk vrijdag 9 maart ontvangen de inzenders definitief bericht of hun ingezonden case meedoet aan de Hackathon.

Hoe worden de teams samengesteld?
De teams worden samengesteld uit afgevaardigden van de deelnemende uitgeverijen en externen, zoals data-analisten, developers, UX- en experiment-designers die ervoor kunnen zorgen dat er aan het eind een presenteerbaar proefmodel staat. Het gehele project staat gedurende de 48 uur onder leiding van een moderator.

Waar vindt de Hackathon plaats?
De Hackathon vindt plaats bij New Skool Media, Spaklerweg 53 in Amsterdam. Deze uitgeverij is voor 48 uur de gastheer van de teams. Tevens zal op deze locatie op zaterdagmiddag 21 april de eindpresentatie van de proefmodellen plaatsvinden aan een vakkundige jury. Alle MMA-leden worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Meer informatie?
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jasper Baggerman, senior adviseur digitalisering & innovatie, telefoon: 06-30545830, e-mail: Jasper Baggerman.

Deel dit artikel