De Mediafederatie Academy_thumb

De Mediafederatie Academy: Online video publishing

MMA nodigt haar leden uit om de Mediafederatie Academy bijeenkomst op maandag 24 juni a.s. GRATIS bij te wonen. De financiering van de deelnamekosten (€ 350,- per deelnemer) komt voor rekening van de MMA. 

Online video is domweg dominant in de mediaconsumptie van consumenten en professionals. En steeds vaker mobiel, interactief en gepersonaliseerd. Dit is geen toekomstmuziek, Bedrijven, merken en adverteerders nemen online video als vertrekpunt in hun marcom. Voor uitgeefmedia is online video een niet weg te denken onderdeel van de portfolio – of dat nou gaat om nieuws, informatie, kennis, scholing of entertainment. Dagelijks ontstaan er nieuwe formats, kanalen, platforms en toepassingen. Deze bijeenkomst geeft je overzicht en inzicht in actuele ontwikkelingen en aanknopingspunten voor de strategische en praktische inbedding van online video in je uitgeef- en marketing/sales-activiteiten.

Na deze bijeenkomst

  • heb je een overzicht van actuele formats en hun inzetbaarheid en distributie
  • begrijp je welke bouwstenen je nodig hebt voor een (betere) videostrategie
  • heb je een beeld van de accountability en sturingsvariabelen m.b.t. online video
  • leer je van de praktische ervaringen van collega-uitgevers

Sprekers

Praktische informatie

Voor wie?

Directies en management, uitgevers, product owners, content- en marketingmanagers, hoofdredacteuren

Wanneer?

Maandag 24 juni 2019 tussen 13.15 – 17.00 uur

Waar?

de Mediafederatie, Hogehilweg 6, 1101 CC Amsterdam

Kosten?

Gratis voor en MMA- en MVW-leden*; leden van GAU, GEU en NDP Nieuwsmedia betalen € 175,-*; niet-leden betalen € 350*. Prijzen excl. btw en incl. afsluitende borrel.

Let op: kosteloos afmelden is alleen mogelijk tot 5 werkdagen vóór aanvang van de bijeenkomst. Bij afmeldingen die deze termijn overschrijden of in geval van no show zijn wij genoodzaakt het gehele bedrag in rekening te brengen, dit geldt óók voor alle leden van MMA en MVW.

Aanmelden?

Vul het aanmeldformulier in.

Programma

– Registratie en ontvangst

– Opening door Nineke van Dalen, middagvoorzitter, directeur van de Mediafederatie Academy

– Actuele videoformats in perspectief

door Tessa de Kok, online marketing consultant en projectmanager bij Fingerspitz

De wereld van online video is volop in beweging.  Tessa geeft een frisse update over actuele online videoformats en hoe het speelveld er vandaag de dag uitziet.  Aan de hand van voorbeelden krijg je inspiratie en inzicht in wat je met de nieuwe formats kan en  welke kanalen je kan gebruiken om je doelgroep te bereiken.

– Vergroot je businesskansen met online video

door Jeroen Wijering, creator, co-founder & chief  innovation officer JW Player

JW Player is sinds de start in 2004, een van de meest succesvolle open source video projecten van dit moment en telt vele uitgevers in het klantenbestand.  Jeroen  laat  in vogelvlucht zien wat er technisch allemaal mogelijk is op een videoplatform. Hij heeft een breed zicht op wat wel en niet werkt in videostrategieën. Aan de hand van voorbeelden draagt hij bouwstenen aan voor de ontwikkeling van online videostrategieën, waarbij issues als in- en externe positionering, stappenplan, skills, make or buy e.d. de revue passeren.

– Pauze

– De anatomie van online video: verbeter je performance

door Jeroen Wijering, creator, co-founder & chief  innovation officer JW Player

In dit onderdeel focust Jeroen op de  KPI’s en analytics die de life cycle van online video optimaliseren. Welke data heb je nodig om de performance van je videoperformance te kunnen meten en versterken; welke tooling helpt je daarbij? Jeroen zal ook inzoomen waar je rekening mee moet houden bij branded en native video-advertising.

– Starten me online video bij Vakmedianet

door Guy Price, manager video bij Vakmedianet

Guy heeft als opdracht om meer video ‘te veroorzaken’ voor de vakinformatieve merken van Vakmedianet. Hij deelt zijn praktische adviezen m.b.t. soorten video’s, formatontwikkeling, productie, het organiseren van studioruimtes en de introductie en keuze van een videomanagement systeem. Guy zal vooral focussen op de praktische toevoeging van online video aan de mediamix van het tekst-georiënteerde Vakmedianet.

– Van videowens naar videostrategie voor de ANWB

door Francine Bout, online videomanager ANWB

Met een groot en veelzijdig merk als ANWB kan je natuurlijk veel kanten op met video, maar wat is de goede kant? Hoe maak en bepaal je een strategie en zorg je dat deze ook uitvoerbaar is? Is een leuke video altijd een goed idee; wat en wie heb je (niet) nodig? Francine geeft inzicht in de ontwikkeling van de videostrategie voor het grote overkoepelende merk ‘ANWB’ en maakt vervolgens de stap naar de uitvoering daarvan en de valkuilen maar ook kansen die zich daarbij voordoen. Tenslotte gaat ze in op de inbedding van online video in de organisatie van de ANWB.

– Videobased learning voor het basisonderwijs

door Anouk Binkhuysen, CEO en oprichter van mediabedrijf Faqta.

Als het doel is om een onderwijsconcept te ontwikkelen voor jonge kinderen dat beter aansluit bij een generatie die opgroeit in een digitale tijd, waar begin je dan? Anouk legt uit hoe ze met haar team in twee jaar tijd de vernieuwende lesaanpak Faqta ontwikkelde voor het basisonderwijs, waarbij onder andere videobased learning een van de belangrijkste uitgangspunten is.

– Napraten met een hapje en een drankje

INFORMATIE

Voor meer informatie neem je contact op met Judith Sloothaak, telefoon 020 – 430 91 65.

*Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Na deelname ontvang je van ons een factuur. Het is altijd mogelijk om een vervangende collega in jouw plaats te laten deelnemen indien je ons hierover informeert. Bij afmelding 0 t/m 5 werkdagen voor de bijeenkomst wordt 100% in rekening gebracht. Voor MMA- en MVW-leden vervalt bij afmelding binnen 5 werkdagen de korting van € 229,-. Dit bedrag wordt dan alsnog in rekening gebracht.

Voor werkgevers zijn deze zakelijke scholingskosten fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren zijn scholingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarbij geldt een drempelbedrag van € 250,-.

Deel dit artikel