De Mediafederatie Academy_thumb

Mediafederatie Academy: Masterclass: Instagram + aandacht voor TikTok

Er zijn wereldwijd meer dan 1 miljard Instagram-gebruikers, de helft daarvan opent de app dagelijks; meer dan 400 miljoen gebruikt elke dag Instagram Stories. Er zijn 25 miljoen zakelijke accounts geregistreerd. Nog interessanter: meer dan 200 miljoen Instagrammers bekijken dagelijks een zakelijke account en zelfs 80% volgt een zakelijke account. De vraag is dus niet: wat doen jouw volgers op Instagram, maar wat doe jij op Instagram?!

Instagram nam de afgelopen jaren een enorme vlucht. Het kanaal is voor veel mediamerken een essentieel onderdeel van het uitgeefproces geworden. Maar Instagram vergt een andere mindset, een andere strategie en andere content (redactioneel én commercieel).

Uitgeven is meer dan content verkopen. Het gaat in essentie over relatiemanagement. Met de juiste content kun je een zo groot mogelijke community bereiken, beroeren en binden. Instagram is een ontzettend goed kanaal voor zowel het eerste contact als voor het doorlopend engageren van bestaande doelgroepen en voor het verdiepen van de naamsbekendheid van je merk.

Na deze masterclass

  • ken je alle aspecten van Instagram: Tijdlijn, Stories, video en Reels Stories,
  • heb je inzicht in het toenemende belang van verticale content en video n.a.v. het succes van Stories, Snapchat en TikTok;
  • weet je welke content geschikt is voor welk Instagramkanaal;
  • weet je hoe je voor alle ‘kanalen’ binnen Instagram een plan maakt;
  • weet je hoe je Insta gebruikt voor community management en
  • gebruikt als marketingtool;
  • weet je hoe je het beste content uit het reguliere redactieproces haalt en;
  • hoe je content plant en programmeert.

Aan de hand van veel voorbeelden uit de uitgeefpraktijk krijgen de deelnemers een dieper strategisch én praktisch inzicht in de werking van Instagram. Na de masterclass kun je direct aan de slag om jouw Instagram naar een hoger plan te tillen.

Meer informatie & aanmelden

Praktische informatie

Datum:

20 april 2021

Tijd:

09:45 – 16:15

Locatie:

Nader te bepalen op basis van de dan geldende Corona-maatregelen: op locatie bij de Mediafederatie of als online class room

Doelgroep:

Iedereen die zich bezighoudt met contentcreatie en -marketing, online en social media, online marketing en community management en meer resultaat wil behalen met de inzet van Instagram. Instagram is vooral geschikt voor zowel B2B- als B2C-merken die veel visuele content (willen gaan) gebruiken Er wordt van deelnemers verwacht dat ze al enige ervaring hebben met Instagram en weten hoe de basisfunctionaliteiten werken.

Kosten:

MMA-leden: € 249,-*

*Betalings- en annuleringsvoorwaarden zijn op de eventpagina te vinden

Deel dit artikel