Gegevensbescherming

De AVG in 10 stappen – Checklist voor uitgevers

De Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft grote gevolgen voor de manier waarop bedrijven omgaan met databestanden.

– LET OP: nog maar enkele plaatsen beschikbaar! –

Alle organisaties moeten op 25 mei 2018 voldoen aan de AVG. Die bevat niet alleen regels voor de bescherming van persoonsgegevens maar stelt ook eisen aan de implementatie ervan. De invoering heeft consequenties voor de taakuitvoering, bevoegdheden, werkprocessen en systemen in het eigen bedrijf en voor de wijze waarop wordt samengewerkt met gegevens en systemen van derden.

Vanwege de urgentie voor de leden heeft NUV in samenwerking met de specialisten van DDMA een praktische checklist met toelichting opgesteld. De Checklist voor Uitgevers: De AVG in 10 stappen wordt geïntroduceerd tijdens deze bijeenkomst.

Het doel van de checklist is de NUV-leden bewust te maken dat en op welke punten ze met de AVG aan de slag moeten. De checklist is een eenvoudig instrument waarmee op hoofdlijnen kan worden gecontroleerd welke maatregelen een lidbedrijf concreet (nog) moet nemen om de organisatie op tijd AVG-klaar te hebben. Het is geen uitputtende lijst. Voor een (verdergaande) implementatie is vaak maatwerk nodig, maar juist ook kleinere organisaties komen met de checklist een heel eind. Het begint hoe dan ook met de vaststelling waar de organisatie staat aan de hand van de 10 punten in de checklist.

Praktische informatie

Voor wie?

Iedereen die betrokken is bij de strategie en operationele implementatie van data in de bedrijfsprocessen van uitgeefmediabedrijven: directies, management, ICT, marketing-, account-, product- en salesmanagers, uitgevers en (hoofd) redacteuren die data inzetten voor de optimalisatie van hun business. Maximaal 40 deelnemers.

Waar?

DDMA, WG-Plein 508, 1054 SJ, Amsterdam; routebeschrijving

Wanneer?

03 oktober 2017, van 14:40 tot: 17:00.

Kosten?*

Gratis voor MMA- en MVW-leden*; NUV-leden betalen € 100,-*; niet-leden betalen € 250,-.* Prijzen excl. btw.*

Sprekers De AVG in 10 stappen - Checklist voor uitgevers

PROGRAMMA
14.40 Ontvangst en deelnemersregistratie

14.55 Welkom door Martijn David, Senior Adviseur IP/IE, Collectieve rechten en Privacy bij het NUV

15.00 In 10 stappen voldoen aan de AVG
Sanne Mulder en Matthias de Bruyne, legal counsels bij DDMA, leiden de deelnemers in tien stappen door het invoeringstraject in hun bedrijf van de AVG. Aan het eind van de bijeenkomst weten de deelnemers wat er in hun uitgeverij concreet (nog) moet gebeuren om  in mei 2018 te voldoen aan de eisen van de AVG en zo hoge boetes door de toezichthouder te voorkomen.

17.00 Afsluiting en borrel

INFORMATIE
Voor meer informatie neem je contact op met Linda Wit, telefoon 020 – 430 91 65.

Inschrijfformulier

*Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Na deelname ontvang je van ons een factuur. Het is altijd mogelijk om een vervangende collega in jouw plaats te laten deelnemen indien je ons hierover informeert. Je kunt je zonder kosten afmelden tot 10 werkdagen voor de bijeenkomst. Bij afmelding 6 t/m 9 werkdagen voor de bijeenkomst wordt 75% en bij afmelding 0 t/m 5 werkdagen wordt 100% in rekening gebracht. Voor MMA- en MVW-leden vervalt bij afmelding binnen 5 werkdagen de korting van € 100,-. Dit bedrag wordt dan alsnog in rekening gebracht.

Voor werkgevers zijn deze zakelijke scholingskosten fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren zijn scholingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarbij geldt een drempelbedrag van € 250,-.

Deel dit artikel