Sanne Groot Koerkamp

3 vragen over MERCURS 2019 aan…

Hoofdredacteur Quest (Quest is winnaar Mercur Magazinemerk 2018): Sanne Groot Koerkamp!

Hoe heeft Quest geprofiteerd van het winnen van de Mercur?
“We hebben een jaar lang onze pay-off veranderd in ‘Tijdschrift van het Jaar’. En we namen het natuurlijk mee in elk gesprek met een mogelijke partner of adverteerder dat we de ‘Oscar in bladenland’ hebben gewonnen. Dat is wel iets waar we echt heel erg trots op zijn.”

Je hebt meerdere Mercurs gewonnen. Op welke ben je het meest trots?
“Die van vorig jaar: Magazinemerk 2018. Ik kon het niet geloven! Voor de uitreiking gingen er geruchten dat we niet hadden gewonnen. Ik had ook niet op de prijs gehoopt – ik dacht; verloren zaak, tegen onze mede-genomineerden. Toen Quest in beeld bleef staan aan het eind van de show, bleef ik maar roepen tegen iedereen; blijf zitten! Dit kan niet kloppen! haha. Dus wel. We konden ons geluk niet op…”

Hoe ziet de toekomst van Quest eruit?
“Druk! Op 11 oktober organiseren we ons eerste echt grote event: ‘Bier, Worst en Wetenschap’. De grootste pubquiz van Nederland met Victor Mids als presentator. Verder verschijnen we dit jaar voor het eerst in Amerika, UK, Canada en Australië. En gaan we volgend jaar op digitaal vlak echt vernieuwende dingen doen. Print blijft onze core. Maar we kijken ook goed naar wat er verder in de mediawereld gebeurt.”

Inzenden voor de Mercurs 2019 is mogelijk t/m woensdag 2 oktober 17:00 uur via mwww.mercurs.nl.

Deel dit artikel