De Mediafederatie Academy_thumb

De Mediafederatie Academy: Masterclass podcasting/audiopublishing

MMA nodigt haar leden uit om de Mediafederatie Academy Masterclass podcasting/audiopublishing op dinsdag 19 maart a.s. GRATIS bij te wonen. De financiering van de deelnamekosten (€ 350,- per deelnemer) komt voor rekening van de MMA.

Het stadium van pionieren is voorbij. Podcast en audiopublishing zijn ontegenzeggelijk bezig met een grote opmars. Veel uitgevers zetten al audio in of staan op het punt om dat te gaan doen. Deze masterclass brengt alles rond podcasten in beeld: van strategie (verschillende doelen en doelgroepen), content en context, operationalisering, marketing en verdienmodellen tot en met distributie en vindbaarheid.

2019 lijkt het moment voor uitgevers om in te stappen, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Wat zijn de opties voor uitgeefmerken en branded en contentmarketingstrategieën in zowel B2B- als B2C-markten? Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoogste tijd om je kennis en kunde van podcasting en/of audiopublishing te verdiepen.

Na deze bijeenkomst

 • begrijp je welke podcaststrategieën er mogelijk zijn;
 • heb je inzicht in hoe je geld gaat verdienen met podcasts;
 • ken je tips & tricks bij diverse scenario’s m.b.t. contentdoelen, activaties, branding, educatie, klantenbinding, waardecreatie en verdienmodellen;
 • weet je wat er komt kijken bij de implementatie van je podcast (formats, storytelling, workflow, skills, kosten, valkuilen e.d.) en
 • bij hoe je de lifecycle van je podcast optimaliseert o.b.v. customer data, klantreis en KPI’s.

Praktische informatie

Voor wie?

Voor uitgevers, product owners, innovatiemanagers, redacties, (content- en online) marketeers: iedereen die wil beginnen of verder wil komen met podcasting in de eigen business line en/of die van hun commerciële partners.

Wanneer?

Dinsdag 19 maart 2019, 12.30 uur-17.30 uur.

Waar?

de Mediafederatie, Hogehilweg 6, 1101 CC Amsterdam

Kosten?

Gratis voor MMA-leden*; niet-leden betalen € 350,-*. Prijzen excl. btw en incl. borrel.

Let op! Kosteloos afmelden is alleen mogelijk tot 5 werkdagen vóór aanvang van de bijeenkomst. Bij afmeldingen die deze termijn overschrijden of in geval van no show, is de organisatie genoodzaakt het gehele bedrag in rekening te brengen, dit geldt óók voor alle leden van de MMA.

Aanmelden?

Vul het aanmeldformulier in.

Sprekers

Programma

 • – Ontvangst en deelnemersregistratie

 • – Het ecosysteem van de podcast (inclusief een korte break)

  Door Anne Janssens en Tim de Gier, oprichters van Dag en Nacht Media, uitgevers- en podcastplatform en -netwerk

  Dag en Nacht Media produceert zo’n 30 podcastshows en trekt daarmee maandelijks circa 1.2 miljoen luisteraars. Oprichters Anne en Tim worden wel de Nederlandse ‘podcast fathers’ genoemd. Na een verkenning van op handen zijnde ontwikkelingen, bestaande en opkomende strategieën, analyse van successen en sturingsvariabelen, kansen en valkuilen, loodsen Anne en Tim de deelnemers langs het totale proces van podcasten: van strategie en business modelling naar een stappenplan voor organisatie, operationalisering, storytelling, formatting, tooling en maakproces. Uiteraard ontsnappen ook promotie en distributie niet aan de aandacht en krijgen we tips & tricks qua vindbaarheid, interactie en analysemodellen.

 • – Pauze

 • – 15 jaar Home Academy

  Door Folef van Nispen tot Sevenaer, oprichter/eigenaar van Home Academy Publishers

  Folef laat 15 jaar ontwikkeling, groei en ervaring met het uitgeven van hoorcolleges de revue passeren en vertelt over de visie en de producten van zijn uitgeverij. Met welke uitgangspunten is het bedrijf destijds gestart en welke (her)overwegingen en keuzes werden er in die 15 jaar gemaakt? Welke factoren zijn bepalend voor de huidige succesvolle marktposities en resultaten? Welke ontwikkelmogelijkheden liggen er in de nabije toekomst in het verschiet?

 • – Storytel: ervaringen met het abonnementenmodel

  Door Robbert Hak, Head of Storytel Original bij Storytel AB

  Het van oorsprong Zweedse Storytel is 5 jaar in Nederland en in 15 andere landen actief als producent en platform voor luisterboeken en audioproducties, veelal in opdracht en gelicenseerd door uitgevers. Daarnaast is Storytel actief als producent van oorspronkelijke audiocontent. Robbert zal met name ingaan op de visie op en ervaringen met het abonnementenmodel en de impact daarvan op de contentstrategie in diverse marktsegmenten, landen en diverse ontwikkelingsstadia. Ook zal hij tips & tricks van dit verdienmodel met ons delen.

 • – Runner’s World: impact van podcasting op redactie en merk

  Door Olivier Heimel, hoofdredacteur Runner’s World

  In september 2018 lanceerde de redactie van Runner’s World haar eerste podcast, samen met topatlete Susan Krumins: Susy Q&A. Wat beoogde de hoofdredacteur (en host) met die eerste podcast; wat kwam daarvan terecht en waar staat de podcast nu in de portfolio van Runner’s World? Wat bracht podcasting Runner’s World tot op heden en hoe ging dat in zijn werk qua organisatie, in- en externe aansturing, kwaliteitseisen en positionering? Welke succesfactoren bepalen welk resultaat? En welke kansen ziet Runner’s World voor de toekomst van podcasts?

 • – Napraten met een hapje en een drankje

Informatie

Voor meer informatie neem je contact op met Judith Sloothaak, telefoon 020 – 430 91 65.

*Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Na deelname ontvang je van ons een factuur. Het is altijd mogelijk om een vervangende collega in jouw plaats te laten deelnemen indien je ons hierover informeert. Je kunt je zonder kosten afmelden tot 10 werkdagen voor de bijeenkomst. Bij afmelding 6 t/m 9 werkdagen voor de bijeenkomst wordt 75% en bij afmelding 0 t/m 5 werkdagen wordt 100% in rekening gebracht. Voor MMA- en MVW-leden vervalt bij afmelding binnen 5 werkdagen de korting van € 175,-. Dit bedrag wordt dan alsnog in rekening gebracht.

Voor werkgevers zijn deze zakelijke scholingskosten fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren zijn scholingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarbij geldt een drempelbedrag van € 250,-.

Deel dit artikel