Magazine Media Café

Magazine Media Café: Print is just a platform

Op maandag 9 april 2018 is er weer een nieuwe editie van Magazine Media Café in de De Balie in Amsterdam.

Niets is zo veranderlijk als mediaconsumptie. Er is niet één platform of medium waarmee je alle doelgroepen bereikt, de fragmentatie is enorm: print, mobile, video, social… Contentdistributiestrategie, het optimaliseren van distributie naar alle relevante platforms, staat daarom hoog op de agenda bij uitgeverijen en andere mediaorganisaties. Ward Wijndelts van Vrij Nederland (e-mail/whatsapp), Tim van der Wiel van GoSpooky (social media) en Mandy van der Wal van TMG (video) brengen je in anderhalf uur op de hoogte van de nieuwste inzichten én hun ervaringen.

Welke content wanneer waar plaatsen? Ward Wijndelts van VN experimenteert daarmee onder het uitdagende motto ‘Lees minder’. Een restyling van het blad liet hij gepaard gaan met een nieuwe distributiestrategie. VN-abonnees ontvangen per e-mail of whatsapp dagelijks één artikel, podcast of video. De helft van die stukken verschijnt ook in het maandblad. Wijndelts: “Papier is niet de reden van ons bestaan. Ik ben bezig met het merk Vrij Nederland, dat moet vooral groeien door digitale abonnees.” Hoe reageren de VN-lezers?

GoSpooky-oprichter Tim van der Wiel deelt met ons de nieuwste inzichten over sociale platforms (en contentcreatie) met name om jongeren te bereiken; de sociale hangplekken veranderen voortdurend. Met slimme analytics en dashboards gidst hij door de wirwar van social platforms.

Consumptie van online video heeft een enorme vlucht genomen. Consumenten willen bovendien altijd en overal toegang hebben tot relevante content. Mandy van der Wal heeft zich als directeur video TMG ten doel gesteld De Telegraaf onbetwist de nummer 1 op online video-gebied te laten worden. Zij licht toe hoe zij dat gaat aanpakken.

Praktische informatie

Datum

Maandag 9 april 2018

Aanvang

15.30 uur inloop, 16.00 uur start programma

Locatie

De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam (Q-Park Byzantium)

Duur

ca. 2,5 uur inclusief borrel

Aanmelden

Ik meld me hierbij aan voor de Magazine Media Café editie van maandag 9 april a.s.

De toegang is gratis, maar aanmelding via het online formulier is verplicht. Je bent welkom vanaf 15:30 (inloop zaal). Het programma duurt tot 17:30. Daarna biedt de COP (Commissie Onderwijsfonds Publiekstijdschriften) je een borrel aan.

Deel dit artikel