Gegevensbescherming

3 oktober 2017 NUV/DDMA bijeenkomst: in 10 stappen voldoen aan de AVG

Reserveer alvast dinsdagmiddag 3 oktober 2017 in je agenda! NUV Academy organiseert dan samen met DDMA een bijeenkomst aan de hand van de introductie van de Checklist voor Uitgevers: In 10 stappen voldoen aan de AVG (GDPR).

Tijdens deze bijeenkomst introduceren we de NUV/DDMA Checklist voor Uitgevers. Sanne Mulder, legal counsel bij DDMA, leidt de deelnemers in 10 stappen mee door het invoeringstraject in hun bedrijf van de Algemene Richtlijn Gegevensbescherming (GDPR).

Aan het eind van de bijeenkomst weten de deelnemers  wat er in hun uitgeverij (nog) concreet moet gebeuren om in mei 2018 op tijd te voldoen aan de eisen van de AVG en zo hoge boetes door de toezichthouder te voorkomen. Maar dan moeten uitgevers nu echt aan de slag.

Om ze daarbij te ondersteunen, heeft het NUV in samenwerking met de specialisten van DDMA, een praktische checklist met toelichting opgesteld. Hiermee kunnen uitgevers stapsgewijs de AVG  implementeren in hun eigen praktijk.

Deze checklist maakt het juist ook voor kleinere uitgeverijen  mogelijk om aan de AVG-regels te kunnen voldoen zonder dat zij daarvoor noodzakelijkerwijs externe adviseurs moeten raadplegen.

Meer informatie over de bijeenkomst volgt zo spoedig mogelijk.

Deel dit artikel