#stayathome & #staypositive met magazinemedia

De wereld is in de ban van COVID-19, en we zitten massaal thuis. Diverse Nederlandse magazinemediamerken komen tijdens deze moeilijke periode met ‘positivity posts’ om de moed erin te houden. De initiatieven variëren van virtuele knuffels, lees- & kijktips, thuiscolleges, Instagram Live sessies, livestreams, workouts, workshops, quarantaine talks, recepten en zelfs huiskamerconcerten. 

New Skool Media – Tijdschriftenactie voor zorg

Uitgeverij New Skool Media heeft 20.000 tijdschriften aan Nederlandse zorginstellingen gedoneerd, om cliënten en personeel een hart onder de riem te steken. De uitgever – van onder meer Elsevier Weekblad, delicious., KIJK en Vorsten – werkte daarin samen met distributeur Nic. Oud, die zijn diensten ook vrijwillig aanbood. In totaal ontvingen 238 instellingen afgelopen week gratis een flinke doos met magazines.

Knip Mode (New Skool Media) – Mondkapje naaien met Lotte & Live naaien met Knipmode

Zelfmaakmode-magazine Knipmode zette ruim twee maanden geleden al een patroon voor een mondkapje online. Sinds kort is daar de bijbehorende youtube video al bijna 170.000 keer bekeken, de post zelf 90.000 keer. Ook geeft Knipmode naailes via Facebook Live: een patroon van A-Z en aan het eind van de avond heb je een kledingstuk klaar. Naar de eerste 5 lessen keken 15.000 naaisters en naaiers.

delicious. (New Skool Media) – Online delicious academy ‘Koken als Van Boven’

Culinair magazine komt met de digitale delicious.academy met kookschrijfster Yvette van Boven. De sessie was met 500 inschrijvingen binnen mum van tijd vol. De hoofdredactie van delicious. (Maureen Belderink en Minta Nicolai) modereerde de workshop waarbij Van Boven vanuit haar keuken ook talrijke kijkersvragen beantwoordde.

#lekkerthuis (New Skool Media) – Gratis online magazine 

Speciaal voor alle thuisblijvers in Nederland stelt New Skool Media een E-magazine samen, met hun allerbeste verhalen. Dus óók uit Vorsten, Fiets, Seasons, KIJK en nog veel meer tijdschriften. En dat kost helemaal niets, ze delen ze graag met u en iedereen die dat wil. In het e-magazine staat een variëteit aan artikelen. In ieder geval: een onthullende reportage uit Nederland, een zeer persoonlijk interview en een smakelijk recept. En nog veel meer! Zodat thuisblijven iets meer een pleziertje wordt.

 

Cosmopolitan (Hearst) – Cosmopolitan Cares-box

Door Covid-19 zitten de meesten van ons inmiddels al ruim een maand binnen. Maar dit geldt niet voor iedereen. Er zijn ook veel mensen die een vitaal beroep beoefenen en elke dag weer voor ons aan de ‘frontlinie’ staan te zwoegen om een ander te helpen. Daarom is het volgens Cosmo de hoogste tijd om deze mensen te verrassen met een kleinigheidje, als bedankje voor al hun harde werken. Ze hebben een Cosmopolitan Cares-box samengesteld met fijne goodies, variërend van de nieuwste Cosmopolitan, tot handcrème, een Cosmo-beker, lippenbalsem, gezichtsmaskertje, comfy sokken én nog heel veel meer. Lezers kunnen op de website iemand met een vitaal beroep nomineren voor de box.

Cosmopolitan (Hearst) – Cosmopolitan Cares

Bij Cosmopolitan besloten ze de krachten van de Cosmo-familie te bundelen. Om tijdens deze bizarre dagen voor wat lichtpuntjes te zorgen, lanceren ze: Cosmopolitan Cares. Een online platform met korte video’s die jou helpen goed voor jezelf te (blijven) zorgen. Met o.a. hilarische anti-stresstips, lekkere recepten, beautyroutines, fijne adviezen van een psycholoog en leuke doe-dingen voor een rustig hoofd en een beetje beweging.

PostNL, Sanoma, Greetz & KBO-PCOB – Ruim 130.000 gratis tijdschriften voor eenzame ouderen

PostNL gaat met behulp van Sanoma, Greetz en seniorenorganisatie KBO-PCOB gratis tijdschriften bezorgen bij ruim 130.000 eenzame ouderen. Deze kwetsbare groep kan wel wat afleiding en ontspanning gebruiken in de bijzondere periode waarin we ons nu bevinden. De ene helft krijgt een Libelle, de andere helft een Margriet en de bezorging vindt plaats op 15, 16 en 17 april.

Nouveau (Sanoma) – Dagelijkse corona bloggs 

Nouveau hoofdredacteur en redactie bloggen dagelijks over hoe het in zijn werk gaat om een tijdschrift vanuit huis te maken. Een mooi kijkje achter de schermen van een making off in een bijzondere tijd. Lees verder… 

Nouveau (Sanoma) – Happy@Home Weekend nieuwsbrieven 

Installeer je op de bank voor kunst en cultuur. De juiste verlichting was nog nooit zo belangrijk als nu. De redactie van Nouveau bundelt voor haar lezers Happy@Home Weekend tips elke week in een nieuwsbrief: editie 20-03-2020, editie 27-03-2020, editie 02-04-2020

Tina (Sanoma) – #Quarantinatips

Op Instagram Stories van het tijdschrift Tina (164K volgers op Instagram) vinden de lezeressen elke dag minimaal één toffe tip die ze wél kunnen doen in coronatijd. Naast tips als bezorg je oude Tina’s bij een vriendin of buurmeisje, vinden ze er ook speciale kaarten om te versturen en een vrolijke slinger. Op deze slinger staan mooie quotes die voor een lach zorgen en ze kunnen `m zelf versieren. Zo maak je het perfecte persoonlijke cadeautje in quarantainetijd voor iemand die je al lang niet gezien hebt of die ene buurman die al zo lang alleen zit. Lees verder… 

Tina (Sanoma) – Extra stripeditie

Een paar weken geleden ontvingen alle abonnees van Tina een plusnummer over het stripmakersvak. Bij hoge uitzondering kon Tina dit nummer op korte termijn als extra special op de markt brengen. In deze editie lees je hoe strips gemaakt worden, wat daarbij komt kijken en wie de striptekenaars van de Tina strips eigenlijk zijn. En je kunt met alle handige tips en tricks natuurlijk ook zelf aan de slag! Lees verder… 

Zo Zit Dat (Sanoma) – Zo Zit Dat weetjesslinger 

Op Zozitdat.nl worden bezoekers verwend met extra veel proefjes. Maak zelf bruisballen, een lavalamp of een vergrootglas! Dat blijkt dus makkelijker dan je dacht én het kan gewoon in huis. Ook kunnen lezers op de site een speciale weetjesslinger downloaden. Knip en rijg je eigen slinger met opzienbarende weetjes. Leuk voor in je eigen kamer of om weg te geven aan een van je vrienden! Lees verder… 

Kek Mama (Sanoma) – Ode aan alle moeders

Kek Mama staat in deze bizarre tijden stil bij alle moeders die hun schouders eronder zetten. Die voor een ander klaarstaan, niet bij de pakken neerzitten, maar doorgaan. We doen het met elkaar en komen erdoorheen. Samen. Kek Mama TV video heeft een speciale video gemaakt. Lees verder…

LINDA. (Mood for Magazines) – Ik denk aan je

Het zijn roerige tijden voor iedereen. En juist nu we elkaar niet kunnen zien is het nog belangrijker om dierbaren te laten weten dat je aan ze denkt. Daar helpen bloomon en LINDA. bij. Via LINDA.nl kunnen mensen iemand opgeven die opgevrolijkt moet worden. Daarmee maken ze kans op een prachtig boeket en het nieuwste LINDA.magazine. De actie startte vorige week en is een groot succes. Nu de coronamaatregelen zijn verlengd tot en met 28 april, blijven er elke dag pakketten uitgedeeld worden tot die datum. Lees verder…

New Scientist (Veen Media) – Young Scientist voor thuiszitters

De hele tijd maar thuiszitten, dat kan best saai zijn. Om de verveling (een beetje) tegen te gaan is er een speciale digitale editie van de maand april van de Young Scientist Wetenschapskalender 2020 te downloaden. De scheurkalender staat bomvol leuke weetjes over bijvoorbeeld dino’s, uitvindingen, de aarde en het heelal. Lees verder…

Buiten gewoon Lezen! (F&L Media) – Buiten gewoon Lezen! magazine

Ook éven geen zin meer om alle nieuwsberichten te volgen? Om gewoon leuke verhalen te lezen in plaats van bezig te zijn met de hectiek van de dag? Dit gevoel bracht F&L Media op een idee. Zij maken magazines over verschillende onderwerpen: van auto’s tot koken, van geschiedenis tot fotografie en van filosofie tot tuinideeën en selecteren nu uit elk magazine een recent verhaal en bundelen dit in een gratis digitaal magazine. Lees verder… 

Men’s Health (Hearst) – Nederlandse helden voor de cover van Men’s Health

De cover van Men’s Health heeft al veel helden gezien: van Badr Hari en Rico Verhoeven tot The Rock en Arnold Schwarzenegger. Geen kleine namen. Maar nu is het tijd om de allergrootste helden van onze samenleving een podium te bieden. De mannen die zo hard werken om ons land op dit moment bij elkaar te houden. De zorgverleners, politieagenten, brandweermannen, vrachtwagenchauffeurs en andere onmisbare strijders. Lees verder… 

Ouders van Nu (Sanoma) – Live spreekuren

Een nieuwe variant op kraambezoek: Raambezoek. In deze tijd is het helaas niet mogelijk om op kraamvisite te gaan, maar door middel van een Raambezoek kun je het kleintje toch bekijken! Ouders roept op om Raambezoeken te delen zodat de foto kans maakt om te worden gedeeld op de Insta feed van Ouders van Nu. Lees verder… 

Margriet (Sanoma) – #IKGEEFOMJE: Niet bij elkaar, maar wel mét elkaar

Met #IKGEEFOMJE wil Margriet al die mensen die nu niet samen kunnen zijn een hart onder de riem steken. Ze willen iedereen laten weten: ik geef om je. Want meer dan ooit voelen we: we moeten het samen doen. Maar hóé dan ‘samen’, als je moeder in een verzorgingshuis zit en je haar even niet mag bezoeken? Of als je kind in een andere stad woont en daar voorlopig blijft? Of als je weet dat je buurvrouw al weken geen bezoek meer heeft gehad? En wat te denken van al het zorgpersoneel dat amper thuis is omdat het al tijden dubbele diensten draait in het ziekenhuis. Al die mensen die nu niet samen kunnen zijn, willen ze een hart onder de riem steken. Lees verder…

Flow (Sanoma) – #beginjedagmetflow

Vanaf maandag 30 maart kun je drie keer per week je dag beginnen met Flow. Samen met mindfulnesstrainer Karin Hoens starten ze op maandag, woensdag en vrijdag een serie online bijeenkomsten via Zoom. Lees verder… 

ANWB – ‘De Buitendienst’
De ANWB lanceert vandaag ‘De Buitendienst’, zes podcasts met natuurgeluiden van mooie plekken in Nederland. Nu Nederlanders zoveel mogelijk thuisblijven, hoopt de ANWB met deze podcast de natuur naar binnen te halen. In elke aflevering, van ongeveer een uur, staat een ander gebied in Nederland centraal. Met de podcast hoopt de ANWB Nederlanderss in deze barre tijden steun en inspiratie te bieden. De podcast wordt via de eigen ANWB-kanalen verspreid: anwb.nl, social media, de Kampioen en via nieuwsbrieven. Lees verder…

JAN (Hearst) – #diepebuigingvoordezorg

Een van de vriendinnen van Esther Goedegebuure, hoofdredacteur van de JAN, werkt in de zorg. Een bikkel, die normaal gesproken nooit ergens over piept. Nu heeft ze de afgelopen weken zo hard gewerkt en zo weinig geslapen, dat ze al een kilo is afgevallen. Daarom doet Esther een oproep: ‘wees een vangnet voor zorgmedewerkers in je omgeving, zodat ze hun werk kunnen blijven doen, ook als de scholen dichtgaan.’⁠ Ken jij ook iemand in de zorg die keihard aan het werk is? Om een diepe buiging te maken voor wat deze zorgmedewerkers doen, heeft JAN vier kaarten gemaakt. Om te sturen naar iemand die zich inzet voor een ander – in de zorg, of in een ander vakgebied. Lees verder… 

Vogue (Hearst) – Stay at home with Vogue

Social distancing, zelf-isolatie en het vermijden van publieke plekken; de coronacrisis heeft inmiddels flinke gevolgen voor ieders dagelijks leven. Vogue lanceert daarom het gloednieuwe initiatief Stay at Home with Vogue, waar je via Instagram Live elke werkdag de meest inspirerende sessies kunt volgen van Vogue-friends op het gebied van mode, muziek lifestyle, kunst en daarbuiten. Verwacht verschillende soorten livestreams van onze Vogue-friends; een work-out om je hele lichaam te stretchen, een poëzie lezing om je geest te relaxen, een kookworkshop om je familie thuis te verrassen met een lekker nieuw recept, een woonkamerconcert van je favoriete muzikant, een inspirerende talk je eigen business te starten tot een dj-set om te dansen in je woonkamer en veel meer. Lees verder… 

Donald Duck (Sanoma) – tekenles van Donald Duck

Tekenles van de makers van #DonaldDuck! Tot en met vrijdag 3 april, iedere dag om 16:00 uur een nieuwe aflevering op DonaldDuck.nl. Een leuke toevoeging aan de dagelijkse activiteiten, vol plezier én waar je ook nog eens iets van opsteekt. Met een tekenaar van Donald Duck Weekblad: Jan-Roman Pikula. Lees verder… 

Quote (Hearst) – Thuiscollege

Ken je schoolgaande kinderen die nu thuiszitten, maar nog steeds leergierig zijn? Laat ons ze dan wat wijzer maken. Omdat de komende weken de scholen gesloten zijn, hebben we wat bedacht: Quote gaat thuiscollege geven. Samen met Franka Rolvink (auteur van de Geldfabriek) zal Sander dagelijks alle vragen over economie, ondernemen en dus geld verdienen beantwoorden. Lees verder… 

Glamour (Hearst) – Live Met

De wereld is in de ban van Corona, en we zitten massaal thuis. In een poll vroeg Glamour haar followers wat ze graag zouden zien, doen, horen en lezen. Glamour gaat elke dag om 12.00u live met een interessante en inspirerende gast, over onderwerpen die er in deze tijdens toe doen. Ze brengen je iets bij, inspireren je of beantwoorden al je vragen. Denk aan gasten als psycholoog Kelly Weekers. In een talk gaat ze in gesprek over positiviteit en geluk in deze donkere dagen. Of een cursus schilderen met Roxanne Dekker. Of koken uit blik met chefkok Jaimie van Heije. Lees verder…

Truckstar (New Skool Media) – Bladen en gevulde koeken voor chauffeurs 

Het coronavirus heeft heel de wereld in zijn greep, ook in Nederland ontkomen we er niet aan. Vooral in het transport zijn de gevolgen merkbaar. Om de vrachtwagenchauffeurs een hart onder de riem te steken, ging Truckstar 19 maart op pad met bladen en gevulde koeken. Dat gebaar werd zeer gewaardeerd door de vele chauffeurs die ze onderweg spraken. Het gaf ook de gelegenheid eens uit eerste hand te horen hoe de situatie nu werkelijk is. Lees verder… 

Bicycling (Hearst) – #Cycliststaysafe
Om fietsers over de hele wereld te inspireren en te motiveren verstandige beslissingen te nemen en elkaar te helpen, riep Bicycling de hashtag #cycliststaysafe in het leven. Zet je fietshelm, hét teken van veiligheid op de fiets, op de foto met de bandjes van de helm naar de zijkant. Als je alle foto’s naast en bij elkaar ziet, passen de bandje aan elkaar en vormen ze een digitale ketting door de hele fietswereld en door alle landen waar mensen getroffen worden door het coronavirus of daarmee de gevolgen van ondervinden. Join the movement! Lees verder…

ELLE (Hearst) – Quarantaine talk

Hoe laat staan we op? Douchen we meteen, of pas later in de ochtend? Maken we wandelingen? Hoe dealen we met huisgenoten? Dingen die een week geleden nog volstrekt oninteressant waren om te delen, kunnen in tijden van coronavirus covid-19 en collectieve quarantaine opeens soelaas bieden. Want iedere quarantaine ziet er weer anders uit; de een woont alleen, de ander met huisgenoten of een gezin; de een zit in de stad, de ander juist in een klein dorp; de een moet thuis werken, de ander heeft werk dat thuis niet kan worden uitgevoerd. Een gedachte die bij iedereen deze dagen weleens zal opkomen, is dan ook: hoe pakken anderen dit aan? ELLE houdt daarom ‘spreekuur’. De komende dagen beantwoordt iedere dag een ander ELLE-teamlid al je vragen over de beste tips om de dag fris door te komen, welke podcasts we nu graag luisteren, of we ook stiekem een joggingbroek dragen tijdens videocalls, welke boeken we je aanraden erbij te pakken,wie we het meest missen, hoe we contact houden met onze omgeving – elke vraag is toegestaan. De vragen kunnen ingestuurd worden via Instagram. Lees verder…

Women’s Health (Hearst) – #iksportthuis

Werd je afgelopen zondag ook gek toen je hoorde dat alle sportclubs de komende weken gesloten zullen zijn in verband met het coronavirus? Je bent niet de enige! Om de pijn iets te verzachten heeft Women’s Health#iksportthuis in het leven geroepen. Met #iksportthuis wil Women’s Health iedereen inspireren én activeren om thuis te sporten. Afgelopen maandag trapte WH’s Caroline #iksportthuis af met haar geweldige thuis workout. De enige prop die je nodig hebt? Een bank! En laat dat nou net je beste vriend zijn in deze periode. Lees verder… 

ELLE (Hearst) – ELLE’s Huiskamerconcerten

Het is een ongekende tijd, nu we door het coronavirus covid-19 collectief binnen zitten – op de helden met vitale beroepen na. De komende periode moeten we zonder bioscoopbezoeken, etentjes met vrienden en concertoptredens zien door te komen. Zelfs tijdens het kijken van een film denk je al om de haverklap: neem afstand! Stop met kussen! Bij concertscènes gaan al helemaal alarmbellen rinkelen; zo veel mensen bij elkaar. ELLE hoopt dat het groepsleven snel opnieuw vertrouwd en veilig kan gaan voelen. Tot we zo ver zijn, moeten we de muziek en vooral ook de optredens blijven vieren – er is veel te veel talent dat moet kunnen blijven maken, zingen, drummen, gitaarspelen, synthesizen. Daarom start ELLE  een online podium: ELLE’s Huiskamerconcerten. Lees verder…

Sanoma – Breakfast Bootcamp

Sanoma’s Breakfast Bootcamp is een mediatraining voor junioren en nieuwe medewerkers in de media. Dit live event zou in april voor de derde keer georganiseerd worden, maar kan helaas niet doorgaan. Het event is nu omgevormd tot webinar om zo deelnemers online te kunnen informeren en inspireren. Lees verder…

Harper’s Bazaar (Hearst) – Bazaar bewondert 

Harper’s Bazaar bewondert mensen die het verschil maken. We zijn ook benieuwd: wie bewonder jij, en waarom? Misschien is het tijd om dat nu, juíst nu te laten weten? Want op afstand besef je nog eens extra hoe inspirerend, slim, speciaal, bijzonder, getalenteerd, leuk of lief je iemand vindt. En misschien is dat wel wederzijds. Doe je mee? Maak een screenshot van deze kaart, zet ‘m in de stories of de feed, tag en deel ‘m met iemand die je bewondert en vertel waarom. Zo kunnen we samen een positieve golf teweegbrengen. Nu maar hopen dat je er één terugkrijgt #bazaarbewondert #teamup. Lees verder… 

Harper’s Bazaar (Hearst) – Omdenkers

In de nieuwe rubriek omdenkers interviewt Harper’s Bazaar creatieve denkers, leiders en entrepreneurs hoe zij zichzelf in crisistijd opnieuw uitvinden.

  • Actrice, filmmaker en sociaal ondernemer Hanna Verboom, die het filmaanbod op haar filmplatform Cinetree tot en met 6 april gratis aanbiedt.
  • Joyce Roll van interieurstudio Nicemakers, die via een Instagram-spreekuur gratis antwoord geeft op je interieurvragen
  • Maud Massee aan het woord, vinoloog en accountmanager bij een wijnhandel die tot vorige week vooral aan horeca leverde.
  • Heleen van den Berg, verantwoordelijk voor de operatie van het Rode Kruis in Nederland en voorzitter van het landelijk operationeel team #Ready2Help.

Lees verder… 

Harper’s Bazaar (Hearst) – Hoe is het daar?

Hoe gaat het met vrouwen op andere plekken in de wereld? Wat zijn daar de maatregelen, hoe ervaren zij hun huidige leven, hoe herpakken zij zich? Lees verder… 

Harper’s Bazaar (Hearst) – Comfort goods

De lente is begonnen! Het is heerlijk weer, de natuur trekt zich er niks van aan dat de wereld tijdelijk stil staat. Maar zon of niet, de meeste mensen blijven dichtbij huis en maken het daar zo cosy mogelijk. In onze nieuwe rubriek Comfort Goods een selectie van nostalgische, mooie, prettige dingen voor thuis. Lees verder… 

Harper’s Bazaar (Hearst) – Tips voor thuis

Ja, het Bazaar-team werkt ook vanuit huis, en deelt graag favorieten. Van fijne beautyproducten, comfortabele outfits, online workouts, boeken, muziek, films en podcasts, de Bazaar-redactie deelt het allemaal. Lees verder… 

Deel dit artikel