Winnaar MMA Startup Contest 2017: Poool!

Eerste MMA Startup Contest groot succes

Donderdag 16 november vond de eerste editie van de MMA Startup Contest plaats. MMA bood met dit event de ca. 100 aanwezigen een inspirerende serie pitches van startups aan. Alle presentaties boden de magazine mediabranche nieuwe inzichten en uitdagingen.

De onderwerpen waren zeer divers: ze gingen van neuromarketing tot blockchaintechnologie, van gepersonaliseerde video tot online voting. Grote overeenkomst tussen de tien deelnemende startups was dat ze het publiek wisten te boeien met hun kijk op nieuwe technologie, nieuwe businessmodellen en originele oplossingen voor een branche die zeer openstaat voor en meedenkt met innovatie.

Presentator Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van Quote, zorgde voor een levendige interactie met de zaal en moest tegelijk de tijd scherp in de gaten houden: vijf minuten per startup dwong de sprekers om snel tot de kern van hun verhaal te komen.

Natuurlijk was er ook een – zeer deskundige – jury: Jildou van der Bijl (LINDA.), Quintin Schevernels (QSentie Ventures) en Eric Smit (Follow the Money). Zij bepaalden wie er uiteindelijk met de door de MMA ter beschikking gestelde geldprijs van € 2.500 naar huis mocht gaan.

De winnaar was Poool uit Frankrijk: zij bedachten een oplossing voor de uitdagingen waarvoor uitgevers zich geplaatst zien op het moment dat ze overwegen om hun content achter een paywall te plaatsen. Co-founder Maxime Moné legde uit hoe je incidentele bezoekers op basis van data-analyse en slimme segmentatie kunt transformeren tot een loyale abonnee.

Startups Katalysis en Faktor kregen van de jury speciale complimenten voor hun praktische toepassingen van blockchaintechnologie. Pitcher Jolien van der Griendt van Newschain kreeg een eervolle vermelding voor beste presentatie.

Na afloop was er voor publiek en startups volop gelegenheid om te netwerken en dat heeft ongetwijfeld geleid tot contacten die de innovatie in de magazine mediabranche een waardevolle impuls zullen geven.

De MMA Startup Contest kwam tot stand met medewerking van MediaMatters en Quote.

De tien deelnemende startups waren:
www.ivyengine.com
www.newschain.nl
www.poool.fr
www.storyteq.com
www.katalysis.io
www.getcatch-up.com
www.consent.io
www.braingineers.com
www.faktor.io
www.getfrenzi.com

Deel dit artikel